Whiskyresa till Orkney - Vikingarnas ö

Långt uppe utanför Skottlands nordkust ligger ögruppen Orkney. Här har under århundraden skandinaviska vikingar satt sitt tydliga spår. Dagens innevånare vårdar sitt ursprung med stolthet.

Under denna resa blandar vi historia med whisky och underbara vyer. Vi reser tillsammans i mindre turistbuss (max 16 pers) upp genom Skottland. På vägen norrut besöker vi bl a Dalmore Distillery och Glenmorangie Distillery.

Väl uppe på Orkney besöker vi naturligtvis öns två destillerier för att se hela processen från traditionell mältning till lagring i destilleriets anrika lagerhus. Provsmakning på Orkney Brewery varvas med historiska platser som Ring of Brodgar, Skara Brae och The Italian Chapel.

Med på resan finns finns hela tiden en svensk reseledare/guide som beskriver området, sevärdheter och samtidigt ser till att ni kan luta er tillbaka och bara njuta av stunden.

I resan ingår:

  •         Svensk guide/reseledare under hela resan
  •         Resa i mindre turistbuss
  •         1 hotellnätter på Orkney inkl. frukost
  •         1 hotellnatt i Golspie inkl. frukost
  •         Färja Scrabster - Stromness
  •         En natt i delad hytt på färja från Kirkwall till Aberdeen
  •         Inträde på 4 st destillerier
  •         Div sevärdheter

OBSERVERA ATT HEMRESA FRÅN EDINBURGH INTE KAN SKE FÖRE 15:00 PÅ RESANS SISTA DAG.

Priserna avser del i dubbel- alt twinrum.
Reser du ensam tillkommer ett enkelrumstillägg på 1 500 kr vid tredagarsresor och 1800 vid fyrdagarsresor.
Datum Resekod Pris per person Status  
2021-05-22 tom 2021-05-25 WR3O-210522 9900 kr Platser kvar Boka här

Vi hämtar upp samtliga passagerare där de befinner sig i området kring Edinburgh på resans första dag (för mer information läs våra frågor & svar).

Observera att transport till Skottland ej ingår i priset. På vår sida för flyg till Edinburgh har vi lagt in länkar till webbplatser där du kan boka flyg.

Varför inte addera några dagar i Edinburgh på egen hand?

Nästan alla våra resor startar och slutar i den vackra staden Edinburgh och vi rekommenderar varmt att du bokar minst en extra natt för att kunna uppleva staden. Vi hjälper gärna till med bokning av hotell och aktiviteter. I Edinburgh finns det många bra hotell men på vår sida för hotell i Edinburgh ser du de som vi brukar rekommendera för våra resenärer.

Se våra tips på hotell i Edinburgh